dimecres, 5 de març del 2014

Amanida de Poma i el Butterfly Park

Avui us porto una deliciosa amanida de poma, carregada de Vitamina C. La recepta és del llibre de Jamie Oliver, Jamie's America, és refrescant, diferent i molt lleugera.


Com ja és habitual, jo l'he modificat una mica en funció dels ingredients que tenia a la nevera. Us poso la recepta original i al costat en un altre color les modificacions que jo li he fet.


Irònicament, revisant les fotografies he trobat aquesta foto del Butterfly Park d'Empuriabrava i m'ha fet gràcia veure que la disposició de l'amanida al plat s'hi assemblava molt a la cascada de la imatge. Així, que aprofito per dir-vos que si no coneixeu aquest espai, l'inclogueu a la vostra agenda. Obren les seves portes a finals de març i és un parc fantàstic per visitar amb els nens. Cliqueu aquí per accedir a la seva web.


Us deixo la recepta i més imatges del parc. Petons

INGREDIENTS

  • 25 grs de mantega
  • 50 grs de sucre morè
  • 100 grs de nous
  • 2 pomes vermelles o verdes
  • 2 grapats d'escarola
  • 2 grapats de fulles mixtes com la rúcula i l'endívia (nosaltres teniem enciam)
  • 1 taronja
  • 1 culleradeta de mostassa Dijon
  • 1 cullerada de Vinagre de Vi blanc (jo vaig posar vinagre de poma)
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge
  • sal marina
  • pebre

PROCEDIMENT


En una paella, desfeu la mantega amb el sucre morè i després caramel·litzeu les nous. Mentre preparem l'amanida, esteneu les nous caramel·litzades sobre un plat pintat amb oli per tal que no s'enganxin. 

Agafeu un pot de vidre amb tapa i aboqueu el suc de la taronja, la seva pell ratllada (sense part blanca), la mostassa, el vinagre, l'oli, la sal i el pebre. Sacsegeu bé el pot perquè tot els ingredients s'integrin.

Netegeu l'enciam, l'escarola,... totes les fulles que fareu servir i disposeu-les sobre el plat. Peleu les pomes (podeu deixar-les amb pell si ho preferiu) i talleu-les a rodanxes ben finetes i poseu-les al voltant de l'amanida. Vesseu la vinagreta sobre l'amanida i aboqueu les nous caramel·litzades a sobre.


I ja està! Una amanida ben senzilla per aquelles nits que no sabeu què sopar i voleu quelcom d'equilibrat i molt sa.

BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips