dijous, 27 de març del 2014

Bacallà amb Lactonesa (a la Thermomix) i Sant Quirze de Colera

Aquesta Recepta és un poti-poti. Una mica del llibre Imprescindible de la Thermomix, una mica d'instint i una mica de tot allò aprés a la cuina amb els anys.


En definitiva, aqui us deixo la meva recepta de Bacallà amb Lactonesa i Arrós amb tomata d'acompanyament. I per suposat, unes precioses imatges de Sant Quirze de Colera, genial per passar un diumenge amb la mainada i fer un bon Picnic.


INGREDIENTS
6 lloms de bacallà
1 pebrot verd mitjà

100 grs de ceba
1 dent d'all
50 grs d'oli d'oliva
600 grs de tomata triturada
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
1 pessic de pebre

Arròs blanc
1 pastilla d'avecrem de peix


PROCEDIMENT
Aprofitant que tinc la Thermomix, faig el sofregit de tomata i el peix alhora, combinant la cuina al Vas amb el Varoma. 
Pels qui no teniu Thermomix, no patiu, també és possible. El sofregit el podeu fer al foc,  el peix al forn en papillote (amb paper d'alumini) i per la lactonesa haureu de seguir el procediment per preparar qualsevol maionesa.

Amb la Thermomix, poseu la ceba i l'all al vas i tritureu 4 segons a velocitat 4. 
Afegiu l'oli i sofregiu 5 minuts, Varoma a velocitat 1.
Poseu la tomata, el sucre, la sal i el pebre i programeu 25 minuts, Varoma, velocitat 1, sense cubilet i posant el cistell perquè no esquitxi. 

Mentrestant, pinteu el Varoma amb oli i disposeu els lloms de bacallà amb la pell mirant amunt i el pebrot verd net i tallat a tires. Deixeu espai perquè entre els forats del Varoma hi circuli el vapor.

Quan hagi acabat el temps anterior, programeu 10 minuts, Varoma, velocitat 1 i aquesta vegada disposeu el Varoma sobre la Thermomix.

Poseu a bullir una cassola d'aigua enriquida amb avecrem. Quan comenci a bullir aboqueu l'arròs (jo poso un grapat i mig per persona, ja que les meves mans són més aviat petites) i deixeu que es cogui.

Quan el peix ja estigui cuit, passem a fer la Lactonesa.




INGREDIENTS PER LA LACTONESA
(maionesa sense ou)
150 grs d'oli d'oliva
75 grs de llet
1/2 dent d'all
1 culleradeta de suc de llimona
1/2 culleradeta de mostassa Dijon
sal a gust

PROCEDIMENT
1. Peseu l'oli i reserveu.

2. Poseu al vas de la thermomix la llet, l'all i un quart de culleradeta de sal (no massa plena, ja tindreu temps de rectificar). Programeu 1 minut, 37ºC, velocitat 5.

3. Amb el cubilet posat, programeu 3 minuts, 37ºC, velocitat 5 i aneu abocant l'oli sobre la tapa del Thermomix.

4. Afegiu la llimona i la mostassa i remeneu 15 segons a velocitat 5.

Proveu de gust i rectifiqueu de sal, de llimona o de Dijon segons com us convingui.

5. Disposeu el pebrot sobre una safata de forn pintada amb oli (la part interna del pebrot cap a munt). Els lloms de bacallà aniran a sobre els pebrots i al damunt amb l'ajuda d'una cullera esteneu una bona capa de lactonesa.
Poseu-ho tot al forn a 210ºC fins que veieu que la lactonesa queda daurada.


MUNTATGE
Disposeu l'arrós al plat. La salsa de tomata a sobre i el llit de pebrot i bacallà al capdamunt. I ja està!


Gaudiu d'aquest plat, és tota una delicia!

BON PROFIT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips