dimarts, 4 de març del 2014

Pastís de Taronja i Ganaxé de Xocolata

Aquest Pastís el vaig penjar amb anterioritat al facebook de AmbPassió, però ara us el porto a la Cuina de Cloe perquè pogueu prendre bona nota de la recepta.
Es tracta d'una recepta adaptada del receptari de la Thermomix. Un pastís deliciós, suau però intens i que recorda lleugerament les galetes Pim's.



INGREDIENTS PER LA COCA
- 125 grs de sucre
- 1 taronja sencera sense pela.
- 3 ous
- 100 grs d'oli de girasol
- 1 iogurt natural
- 250 grs de farina
- 1 sobre de llevat
- 1 pessic de sal

PROCEDIMENT
Escalfeu el forn a 180ºC (a 160ºC si teniu ventilador). Tritureu la taronja ( si no teniu trituradora, doncs exprimiu-la i utilitzeu-ne el suc). Barregeu amb el sucre i els ous amb l'ajuda d'unes varilles, una batedora elèctrica o el que tingueu a mà. 
Afegiu l'oli i el iogurt i torneu a batre durant uns segons.
Tamiseu la farina junt amb el llevat i la sal i barregeu tota la massa amb una espàtula, fent moviments suaus (no removeu molta estona o la farina s'endurirà). 
Prepareu un motlle (amb mantega i farina perquè no se us enganxi el pastís). Aboqueu la barreja (no ha d'ocupar més de la meitat del motlle) i poseu-lo al forn durant 30 minuts.
Si decidiu fer-lo en motlles individuals (com a les fotos inferiors) reduïu el temps pràcticament a la meitat (però estigueu a l'aguait!).

Com veieu, en porcions individuals també queda preciós:


















INGREDIENTS PER LA CREMA (ORANGE CURD)
- 125 grs de sucre glass
- Pell ratllada d'una taronja.
- 200 grs de suc de taronja
- 120 grs de mantega.
- 4 ous.

PROCEDIMENT

Aboqueu tots els ingredients en una cassola i poseu-ho a foc mitjà durant 15-20 minuts removent contínuament. Una vegada finalitzat el temps, poseu-lo a la nevera perquè agafi consistència.
Aquest farcit jo l'utilitzo per emplenar el pastís, però també l'aboco a sobre, abans de posar'hi el ganaxé de xocolata.
Us presento les taronges del nostre hort, una delícia molt dolça!



INGREDIENTS PER L'ALMÍBAR
- 200 grs d'aigua
- 100 grs de sucre
- 1 cullerada gran d'essència de flor de taronger (es coneix també amb el nom de Azahar).

PROCEDIMENT
Poseu l'aigua i el sucre en una cassoleta a foc mitjà, removent perquè no s'enganxi fins que el sucre quedi ben dissolt. Retireu-lo del foc i afegiu l'essència. Deixeu refredar. Aquest almívar s'haurà d'abocar a la coca en el moment d'obrir-la (sobre les dues meitats) i abans de posar-hi el farcit. És una manera molt pràctica de garantir que el vostre pastís sigui esponjós i es mantingui fresc molts més dies.

Per fer les porcions individuals, us caldran motlles de silicona tipus financiers.




INGREDIENTS PEL GANAXÉ
- 150 grs de xocolata fondant
- 50 grs d'aigua
- 50 grs de mantega

PROCEDIMENT
Tots els ingredients a una cassola i desfeu-ho tot a foc lent, removent contínuament. Quan estigui tot integrat i el ganaxé tingui un aspecte brillant i lluent, retireu-lo. No trigueu massa a fer-lo servir o se us endurirà i no deixarà un aspecte llis sobre el pastís.

La decoració amb les taronges és ben senzilla. Talleu rodanxes de taronja no massa grosses, espolvorejeu-li sucre i poseu-les al forn a 150ºC fins que agafin un color intens.


Sembla llarg i complicat, però us asseguro que no ho és i el resultat és espectacular. La meva sogra encara ara recorda aquell pastís amb adoració ;P



Suau i esponjós, si el deixeu a la nevera un parell d'hores abans de servir-lo serà encara molt més lleuger i fresc.

Espero que us hagi agradat
BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips